Dit gedeelte van deze site is gewijd aan een artikelenreeks over fokken, geschreven voor Felikat door Joke Manenschijn en in 1988 gepubliceerd in Felikat Magazine.

Joke en Wim Manenschijn hebben in de jaren 80 en 90 met hun Cattery Myinkaba een opmerkelijke bijdrage geleverd aan het Heilige Birmanenbestand in Nederland. Zij hebben met hun uiterst serieus opgezette fokprogramma slecht 1 doel voor ogen gehad: het trachten te bevorderen van het algemene welzijn van de Heilige Birmaan.

De Myinkaba katten onderscheiden zich door hun opvallende uiterlijk; zij zijn bijna zonder uitzondering groot tot zeer groot van postuur, een belangrijk en bijzonder gewenst aspect van de Heilige Birmaan.

Fokken met katten is een verantwoordelijke zaak, een ieder die deze taak op zich neemt dient dit weloverwogen te doen. De op deze website geplaatste artikelenreeks zou iedere beginnende en ook gevorderde fokker een steuntje in de rug kunnen bieden. Waarbij de uiteindelijke verantwoording natuurlijk bij de fokker zelf ligt.

De artikelen dateren weliswaar van 1988, maar het verhaal van Joke Manenschijn, geschreven vanuit haar persoonlijke visie en naar aanleiding van jarenlange fokervaring, is nog steeds actueel!